mindbody-retreat

In stilte herbronnen

'zee zijn' & energy 

(mindfulness & yoga)

 5-daagse zomerweek zeeland

1 - 5 juli 2024 

MBSR-intensive o.l.v. Mariet Rutten

'Wat trekt jou toch zo aan Zeeland Mariet?' wordt mij vaak gevraagd. 'De rust, de weidse ruimte, zilte zeelucht, prachtige zee, zeehonden én ellenlange stranden' is dan mijn antwoord. Maar eigenlijk dekt het de lading niet, want op Schouwen Duiveland is er sprake van magie op bepaalde plekken, heerst er een micro-klimaat en zijn er energetische krachtplekken. Je kan urenlang fietsen over de dijken met prachtige vergezichten, wandelen door een uniek uitgestrekt bosgebied wat overloopt in de duinen naar de zee, eindeloos turen naar de wolken en de golven van de zee. Luisteren naar krijsende meeuwen met de wind door je haren. Zo activeer je als vanzelf je zintuigen, laat je op in energie door het Zijn aan Zee, je ziel word gevoed en je ontlaadt automatisch stress.

Zeeland prikkelt je zintuigen, daar word ik diep gelukkig van en dat gevoel wil ik delen...

Mind Body Training Zeeland - palen
Mind Body Training Zeeland - palen
Mind Body Training Zeeland - meeuwen
Mind Body Training Zeeland - meeuwen
Mind Body Training - strand Burgh Haamstede
Mind Body Training - strand Burgh Haamstede
MindBody Training Zeeland - palen aan het strand
MindBody Training Zeeland - palen aan het strand
Mind Body Training Zeeland - veer strand
Mind Body Training Zeeland - veer strand

De plek

We zijn 5 dagen exclusief te gast in de mooie "Oude Appelschuur" op Boomgaardcamping Tentebosch aan de rand van Burgh-Haamstede. We trainen binnen in de schuur en buiten (als het zomert) op het veld in de boomgaard erachter, waar je je waant in een idylle in het bos. De metafoor van binnen en buiten zegt ook alles over deze training, we keren mindful naar binnen en heartful naar buiten. Sfeerimpressie: filmpje

Tentebosch camping
Tentebosch camping
Mind Body Training Zeeland - Mariet Rutten mindfulnesstrainer
Mind Body Training Zeeland - Mariet Rutten mindfulnesstrainer
Mind Body Training Zeeland - groepstraining mindfulness camping Tentebosch
Mind Body Training Zeeland - groepstraining mindfulness camping Tentebosch
Mind Body Training - locatie Tentebosch Zeeland
Mind Body Training - locatie Tentebosch Zeeland
Mind Body Training Zeeland - meditatiemat Tentebosch
Mind Body Training Zeeland - meditatiemat Tentebosch
Mind Body Training Zeeland - bel mindfulness
Mind Body Training Zeeland - bel mindfulness

Ik neem je graag mee op deze bijzondere innerlijke reis naar je authentieke natuur in combinatie met alle elementen van de natuur om ons heen. Je zult met volle teugen kunnen genieten, focussen en leren mediteren om stress te reduceren & leren reguleren door het volledige MBSR-lesprogramma in combinatie met yoga. De kracht van deze unieke en bovenal pure plek, die enkel gebruikt wordt voor de jaarlijkse Kunstschouw op het eiland én de omringende natuur én stilte werken versterkend.

Ben je benieuwd wat een mindfulnesstraining inhoudt en wat de invloed is van stress? Klik voor alle informatie op de website van MindBody-Training. Ben je benieuwd hoe deelnemers deze ZeeZijn MBSR-intensive training hebben ervaren? Lees: hier

Verblijf

Deze zomerweek is zelfvoorzienend, het is mogelijk om deel te nemen zonder verblijf, alleen aan het 5-daagse lesprogramma. En je kan komen kamperen met een tentje of caravan (zonder elektriciteit) op het sfeervolle veld achter "De Oude Appelschuur" met gebruik van douche/toilet. De camping kost 25 euro incl. toeristenbelasting per tent/caravan per nacht (max 2 personen). Wil je gezellig komen kamperen dan graag direct als extra opgeven bij aanmelding. 

In Burgh-Haamstede, de omliggende dorpjes en in Zierikzee zijn gezellige B&B's waar je comfortabel kunt verblijven en je zelf je verblijf kan boeken. Logeertips vlakbij de Oosterschelde: Natuurhuis Burghsluis | Liberte aan Zee en voor andere B&B's in de omgeving zie overzicht.

Programma Mindfulness | Yoga | Bijzondere extra's

De training is dagelijks vanaf maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli 2024 van 9.30 tot 15.00 uur. Er zijn 2 pauzes met koffie/thee, water en lekkers. Een heerlijke biologisch vegetarische lunch is inbegrepen. Met allergieën kan beperkt rekening worden gehouden. Overige maaltijden niet inbegrepen.

NIEUWS - In juli 2025 vindt deze MBSR-intensive Zomerweek opnieuw plaats! Data binnenkort. Interesse? Wacht niet te lang, want de aanmeldingen stromen al binnen! Er wordt heel bewust gewerkt in kleine setting om voldoende tijd en aandacht te kunnen bieden aan ieders persoonlijke proces in een veilige groepssetting.

Yoga: er 2 sessies yoga opgenomen in het lesprogramma. op dinsdag-en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur. Deze lessen worden gegeven door Peggy Terol, een ervaren yogadocente .

Extra's: Ter inspiratie en het voeden van je ziel zijn er 2 ochtendgloren meditaties aan zee verzorgd door Mariet (voordat het lesprogramma start) met na afloop (vrijblijvend) een frisse duik in zee met elkaar. Op woensdagmiddag staat mindful wandelen gepland op de kop van Schouwen in het bos van Westenschouwen. 

Voor de liefhebbers geeft Mariet, een hoogtij duik in de Oosterschelde op een unieke krachtplek op het eiland nabij de haven van Burghsluis. 

Deze activiteiten gelden als extra oefenmomenten in mindfulness en aandacht (in overleg met elkaar). Deelname is vrijblijvend en kosteloos, je kan er ook voor kiezen om je eigen pad te gaan na het lesprogramma.

Welness: Lijkt een ontspannen massage je prettig na een dag trainen? Ook dat kan! Neem daarvoor rechtstreeks contact op met Peggy en bespreek de mogelijkheden. Er is beperkt plek naast haar yogalessen in deze training. Voor informatie: klik hier.

Het is ook mogelijk om een privé welness (jacuzzi + sauna (1 pers.)) en/of massage te boeken bij Peter van Massage Burghsluis! Zie: info

Kosten | Vergoeding | Voorwaarden

De kosten voor deelname aan deze zomertraining bedragen: 650 euro - inclusief lunch. Je ontvangt een lesmap bij aanvang en na afloop een certificaat en alle meditaties op MP3 om thuis te oefenen. 

De eerste aanmeldingen zijn er al, dus de training gaat s.w.s. van start! Er is plek voor 8 personen. Lijkt het je fijn om mee te doen? Wacht niet te lang met je aanmelden. Want deze zomertraining is uniek en wordt maar eenmaal per jaar gegeven. Na opgave volgt een online kennismaking voorafgaand aan deelname. Opgeven kan via het aanmeldformulier

Vergoeding: Deze intensive MBSR-training voldoet aan de eisen van het SMR kwaliteitsregister en komt bij meerdere zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering (pakket afhankelijk). Vragen over vergoedingsmogelijkheden kunnen gestuurd worden aan Mariet. Mailadres: info@mindbody-retreat.nl | Telefoon: 06 2713 6069

Aanvullende voorwaarden: Zes weken voorafgaand startdatum training kosteloos afmelden. Bij afmelding van zes tot vier weken voor startdatum wordt 50 procent in rekening gebracht. Bij afmelding vier weken tot de start is er geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen.

We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten!

De begeleiders:

Mariet Rutten is een gespecialiseerd mindfulnesstrainer, compassieleraar en retraitebegeleider. Ze geeft (na)scholingen in afstemmen en luisteren naar het lichaam, mensgericht werken en kwetsbare communicatie aan trainers en hulpverleners (in opleiding). Is mentor en leertherapeut. Daarnaast heeft Mariet bijna twintig jaar werkervaring als psycho-energetisch gesprekstherapeute in haar eigen praktijk. Ze werkt integraal en begeleid kwetsbare mensen die vastlopen in leven, met existentiële levensvragen en mensen die buiten de boot vallen in de reguliere zorg of zijn uitbehandeld. Haar specialisaties zijn ziekte, trauma en diverse vormen van stress. 

Peggy Terol 

Vanuit mijn interesse  voor body en mind is mijn basis Integrale massage therapie. Vanuit het zelf ervaren van aanhoudende klachten is Do-in Yoga op mijn pad gekomen en geef ik met aandacht en veel enthousiasme les aan groepen op Schouwen-Duiveland. Waarbij Fascia yoga inmiddels ook een waardevolle toevoeging is in mijn lessen. Wees welkom om ook deze beleving te ervaren in deze bijzondere MBSR-Intensive training!

Voor meer informatie over mijn werk kijk op: studiopeggy


Sfeerimpressie wandelgebied Kop van SchouwenHet bos van Westenschouwen is unieke stiltelocatie en een uitgelezen plek om de schoonheid en vitaliteit van de natuur te ervaren, te ontspannen en op te laden. Zo geniet je in alle rust van het ruisende geluid van de wind, de geur van dennennaalden en de zilte zeelucht. Het is een vorm van mindfulness in volledige aandacht voor het moment. Na een middagje samen wandelen voel je je als herboren.

Met dank aan Eva de Man (filmpjes sfeerimpressies)


Ga hier terug naar website MindBody Training

Aanmelden