mindbody-retreat

In stilte herbronnen

retraites bij

land aan zee

2024

 • foto zee
 • pic11d LAZ tuin
 • W8A7832-1024x683
 • eetzaal laz_1
 • W8A6749-1
 • W8A7527-1024x683
 • huum-5pfyXviJ3EI-unsplash-scaled
 • W8A7184
 • wwa-gal-7 LAZ gebouw
 • 20201106_170348


Een stilteplek in Zeeland, waar herbronnen en ontspannen als vanzelf gaat. Land aan Zee opende haar deuren op 21 september 2023

De uitgestrekte zee. Zo onvoorspelbaar, machtig en mooi. Een plek waar je weer voelt dat je onderdeel bent van de natuur. De zee heeft op veel mensen ook een kalmerend effect.

Land aan Zee is een NIEUW retraitecentrum in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede, vlakbij de Oosterschelde en een uniek uitgestrekt bosgebied wat overloopt in de duinen naar de zee. Je verblijft op een gastvrije plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen en je energie opladen. 

Of het nu in het atelier, de meditatieruimte, bibliotheek, landschapstuin, zwemvijver of in de sauna is, je zult met volle teugen kunnen genieten van het programma en de unieke plek die Land aan Zee is.

Sfeerimpressie: filmpje Land aan Zee

Land aan Zee heeft een eigen mission statement wat we graag met je delen:

Het is onze missie om samen een respectvolle, inspirerende en warme samenleving te creëren. Zo willen we bijdragen tot wat essentieel is in het leven:

 • Aandacht voor jezelf en voor wat je nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn.
 • Aandacht en respect voor elkaar, voor verbinding en community.
 • Aandacht voor de natuur en de plek waarop we leven.

Dat past dus helemaal bij de waarden van MindBody Training & Retreats.

Een luxe verblijf op een ruime kamer met eigen sanitair in een sfeervol gebouw, waar  je alle ruimte krijgt om je te verbinden met elkaar, ontspannen en op te laden, Door de magie van de plek, het gebouw en de omgeving gaat dat als vanzelf.

Je vindt Land aan Zee in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede, vlakbij de Oosterschelde en op een boogscheut van de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland. De hele omgeving bruist van het leven: je hoort de uilen roepen, ziet de ganzen in grote groepen overtrekken, de wind door het duingras spelen en de zwaluwen kwetterend langs het huis scheren. De eindeloze vergezichten doen je dromen. En verder is het hier stil.. ’s Nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel en de goed bewaarde duisternis op het eiland.

Deze stilte nodigt uit tot een diepere verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur. Je wordt daarin enthousiast en professioneel begeleid door Mariet Rutten en Virginie Parent. Wij bieden 2x per jaar een programma aan, pro bono, als 'Vriend van Land aan Zee' op basis van vrijgevigheid.

Bewustwording door vrijheid ervaren: zo binnen - zo buiten

In deze retraites staat het element ruimte centraal, veerkracht, aandacht, de kracht van adem én de wijsheid van het lichaam. De prachtige luxe locatie waar we verblijven, de zee en haar weidsheid evenals de omliggende natuur zijn daarbij essentiële bronnen. We verblijven en beoefenen met elkaar in persoonlijke stilte, zo kunnen we ons dieper (leren) verbinden én de subtiele signalen van het lichaam leren opmerken. We gaan van het hoofd naar het hart en gaan terug naar ons midden, de vreugde en innerlijke ruimte in onszelf. En van daaruit weer inside-out!

Iedereen die zich geroepen voelt is welkom. We mediteren met een groep deelnemers die vertrouwd zijn met mindfulness of met andere tradities: Zen of Vipassana, en die dit graag voor een langere periode willen beoefenen. En met mensen die hiermee kennis willen maken.

In de retraites kun je je laten inspireren door elkaar en de trainers, Het programma bestaat uit begeleide en stille zit- en loopmeditaties, mindful bewegen, open-space en aandachtsactiviteiten (zintuigoefeningen, eten, wandelen). We werken vanuit het mindfulness gedachtegoed. Een meditatie aan zee in het magische ochtendgloren behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een mindful walk (start in het bos, lopend door de duinen naar de zee!)

Het inspirerende programma bestaat uit individueel en groepswerk. Het biedt filosofie, geeft zicht op de kracht van mindful leven, je eigen hulpbronnen bij weerstand, vermoeidheid en pijn, de waarden van kwetsbaarheid, leef- en bloeikracht én leert je focussen op het lichaam vanuit zachte beweging en aandacht. De retraites zijn juist geschikt voor mindervaliden of mensen die ziek of herstellend zijn. Het is mogelijk om deel te nemen aan het programma in je eigen ritme en binnen jouw fysieke mogelijkheden. Voel je daarin vrij!

Verblijf
Er zijn 1-persoonskamers met badkamer beschikbaar. Kom je samen en/of wil je een gedeelde kamer ook dat kan. Er zijn twee mindervalide kamers beschikbaar.

Wanneer?

De prijzen zijn all-inclusive voor de retraite, de heerlijke maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Je kan genieten van alle luxe faciliteiten, op het terrein is óók een sauna én zwemvijver aanwezig.


Op 5 minuten fietsafstand ben je aan de Oosterschelde. Waar Mariet bij hoogtij zwemmers meeneemt voor een verfrissend duikje, ongeacht het seizoen!

Mensen met een missie!
Mariet biedt dit programma aan als 'Vriend van Land aan Zee' op basis van vrijgevigheid. Vrijgevigheid wordt binnen het Boeddhisme gezien als een belangrijk aspect voor spirituele groei en transformatie. Vreugde van het geven en van het ontvangen. Een missie vanuit Vreugde van Leven. Waarom? Lees hier het interview

Vrijgevigheid gaat twee kanten op. Er is een gever en een ontvanger. Het is de oefening om zowel de vreugde te ervaren bij het geven, als ook bij het ontvangen. Kunnen we de vreugde ervaren bij het onvoorwaardelijk geven? En kunnen we ook wel de vreugde ervaren bij het ontvangen?
Sommige mensen vinden het moeilijk om te ontvangen met vreugde. Ze voelen bijvoorbeeld dat ze het niet waard zijn of dat ze er iets voor terug moeten doen.
Vrijgevigheid is dan ook een kwaliteit waarin we kunnen oefenen en groeien.

Voorwaarden / Annulering
De organisatie en boekingen van deze themaretreats ligt volledig bij Land aan Zee. MindBody Trainingen & Retreats houdt de annuleringsregeling aan van Land aan Zee. Ben je bang dat je door één of andere reden de retraite moet cancelen dan raden we je een reisverzekering aan. Natuurlijk mag je altijd een vervanger laten deelnemen. 

Land aan Zee heeft een eigen mission statement wat we graag met je delen:

Het is onze missie om samen een respectvolle, inspirerende en warme samenleving te creëren. Zo willen we bijdragen tot wat essentieel is in het leven:

 • Aandacht voor jezelf en voor wat je nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn.
 • Aandacht en respect voor elkaar, voor verbinding en community.
 • Aandacht voor de natuur en de plek waarop we leven.

Dat past dus helemaal bij de waarden van MindBody Training & Retreats.