mindbody-retreat

In stilte herbronnen

'de weg van het hart'

Thema: ruimte

23 november 2024

Op zaterdag 23 november 2024 organiseert Mariet een dagretraite in stilte op een inspirerende plek. We zijn te gast bij meditatiecentrum De Zendo  in Heilig Landstichting (Nijmegen) op het terrein van Museumpark Oriëntalis. Een plek omringt door de natuur waar je nog ten diepste stilte ervaart., Een plek met een bijzonder verhaal waar verstillen nog als vanzelf gaat.

de weg van het hart

Een weg van verbonden leven vanuit het hart in spiritualiteit. Een uniek weg, jouw persoonlijke pad. Hoeveel ruimte ervaar je in jouw dagelijks leven en mens zijn?

Vertragen en herbronnen is het doel van deze dagretraite. Je leert om vanuit een rustiger ritme de helende kracht van stilte te ervaren, daarin is je adem een anker net als je lichaam. Door meditatie, focussen en bewustwording krijg je zicht op het fenomeen ruimte in jouw leven.

Stilte
In stilte leren we elkaar op een bijzondere manier kennen, zonder het gebruikelijke vele spreken, met elkaar in verbinding zijn. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat je je veilig voelt. Dit is nodig om op een reis naar binnen te gaan. We dragen zorg voor een veilige plek.  Door in stilte te zijn met elkaar en met jezelf, wordt je ondersteund in je persoonlijke proces, groei en ontwikkeling. Mariet is een bevlogen mens, inspirator, Zenboeddhist en compassieleraar.


Inhoud
Tijdens een dagretraite worden verschillende oefenvormen aangeboden: zit-/lig-/ loopmeditatie en mindful bewegen. We starten met een rondje kennismaken en voor vertrek is er een uitwisselingsronde in een luistercirkel. Opmerkzaamheid in stilte oefenen we in de pauzes en lunchtijd. We gaan in de middag naar buiten voor een begeleide stiltewandeling op het park.

Verzorging
Naast het inhoudelijke programma kun je bij deze dagretraite ook rekenen op een heerlijke kop soep en huisgemaakte vegetarische lunch. Er is koffie, thee en water in de pauzes.

Voor wie?
Een dagretraite is geschikt voor mensen met meditatie ervaring in mindfulness of andere tradities. Volg je op dit moment een mindfulnesstraining ook dan ben je van harte welkom om te komen ervaren. Ben je hulpverlener, mantelzorger of trainer en heb je behoefte aan tijd voor jezelf, te ontspannen en energie op te laden? Meld je aan. 

Begeleider: Mariet Udumbara Rutten

Kosten: € 95,-
Inclusief lunch en koffie/thee. Met voedselintolerantie kan deels rekening gehouden worden. Mariet heeft als uitgangspunt dat kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname, Informeer bij haar mocht dit tarief een probleem zijn. Voor (oud) deelnemers geldt een korting en voor deelnemers aan lopende trainingen is deelname gratis op de lunch na!

Locatie: De Zendo, Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting - routebeschrijving

Tijden: De dagretraite begint om 10:00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en eindigt om 16:30 uur. .

Bij vragen neem contact op via mail: info@mindbody-retreat.nl of bel Mariet 06 2713 6069

Aanmelden

Annulering:

Bij voortijdige annulering van de dagretraite hanteren wij de volgende regels:

  • Bij annulering tot 2 weken van tevoren berekenen we 25 euro administratiekosten door en ontvang je het restantbedrag terug. 
  • Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de dagretraite zal 50% van het bedrag in rekening worden gebracht.
  • Bij annulering binnen 1 week voor aanvang van de dagretraite wordt 100 % van het bedrag in rekening gebracht. Zelf voor een vervangende deelnemer zorgen kan ook.

We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten!