mindbody-retreat

In stilte herbronnen

retraite aan zee

15 - 18 november 2023

  • pic11d LAZ tuin
  • wwa-gal-7 LAZ gebouw
  • foto zee
  • wwa-gal-2 LAZ
  • wwa-gal-6 LAZ


Een stilteplek in Zeeland, waar herbronnen en ontspannen als vanzelf gaat.

De uitgestrekte zee. Zo onvoorspelbaar, machtig en mooi. Een plek waar je weer voelt dat je onderdeel bent van de natuur. De zee heeft op veel mensen ook een kalmerend effect. Daarom organiseren wij een retraite aan zee in samenwerking met Stichting Land aan Zee..

Je vindt Land aan Zee in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede, vlakbij de Oosterschelde en op een boogscheut van de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland. De hele omgeving bruist van het leven: je hoort de uilen roepen, ziet de ganzen in grote groepen overtrekken, de wind door het duingras spelen en de zwaluwen kwetterend langs het huis scheren. De eindeloze vergezichten doen je dromen. En verder is het hier stil.. ’s Nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel en de goed bewaarde duisternis op het eiland.

Deze stilte nodigt uit tot een diepere verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur. Je wordt daarin enthousiast begeleid door Mariet Rutten en het kernteam van Land aan Zee.

Bewustwording door vrijheid ervaren: zo binnen - zo buiten
In deze retraite staat het element ruimte centraal én de eigen wijsheid van het lichaam. De prachtige luxe locatie waar we verblijven, de zee en haar weidsheid evenals de omliggende natuur zijn daarbij essentiële bronnen. We verblijven en beoefenen met elkaar in stilte, zo kunnen we ons dieper (leren) verbinden én de signalen van het lichaam opmerken. We gaan van het hoofd naar het hart en gaan terug naar ons midden, de vreugde en innerlijke ruimte in onszelf.

Iedereen die zich geroepen voelt is welkom. We mediteren met een groep deelnemers die vertrouwd zijn met mindfulness of met andere tradities: Zen of Vipassana, en die dit graag voor een langere periode willen beoefenen. En met mensen die hiermee kennis willen maken.

In deze retraite kun je je laten inspireren door elkaar en de trainers, We werken vanuit 3 meditatievormen: begeleide aandachtsmeditaties vanuit het mindfulness gedachtegoed, stiltemeditaties vanuit de Boeddhistische traditie en loopmeditaties in de natuur. Een meditatie aan zee in de magische ochtendgloren behoort ook tot de mogelijkheden.

Het inspirerende programma bestaat uit individueel en groepswerk. Het biedt filosofie, geeft zicht op de kracht van mindful leven, je eigen hulpbronnen bij weerstand, vermoeidheid en pijn, de waarden van kwetsbaarheid, leef- en bloeikracht én leert je focussen op het lichaam vanuit zachte beweging en aandacht. De retraite is ook geschikt voor mindervaliden of mensen die ziek of herstellend zijn. Het is mogelijk om deel te nemen aan het programma in je eigen ritme en binnen jouw fysieke mogelijkheden. Voel je daarin vrij!

Investering
Er zijn 1-persoonskamers met badkamer beschikbaar voor: € 510 voor een privé kamer. Kom je samen en/of wil je een gedeelde kamer: € 405 voor double kamer. Meld je hiervoor tijdig aan.

De prijzen zijn all-inclusive voor de retraite, de heerlijke maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Je kan genieten van alle faciliteiten, op het terrein is óók een sauna én koud buitenbad aanwezig.

Dana
Voor dit aanbod ontvangt Mariet geen vergoeding. Ze biedt dit programma aan als 'Vriend van Land aan Zee' op basis van vrijgevigheid. Vrijgevigheid wordt binnen het Boeddhisme gezien als een belangrijk aspect voor spirituele groei en transformatie. Vreugde van het geven en van het ontvangen.

Vrijgevigheid gaat twee kanten op. Er is een gever en een ontvanger. Het is de oefening om zowel de vreugde te ervaren bij het geven, als ook bij het ontvangen. Kunnen we de vreugde ervaren bij het onvoorwaardelijk geven? En kunnen we ook wel de vreugde ervaren bij het ontvangen?
Sommige mensen vinden het moeilijk om te ontvangen met vreugde. Ze voelen bijvoorbeeld dat ze het niet waard zijn of dat ze er iets voor terug moeten doen.
Vrijgevigheid is dan ook een kwaliteit waarin we kunnen oefenen en groeien.

Retraites in 2024
Ook in 2024 geeft Mariet Rutten retraites bij Land aan Zee op:

  • 7 januari - 12 januari 2024 (5 nachten). Investering: € 850 privé kamer / € 675 double kamer. Thema: de eigen wijsheid van het lichaam
  • 28 april - 1 mei 2024 (3 nachten). Investering: € 510 privé kamer / € 405 double kamer. Thema: Verstillen en herbronnen aan zee (meivakantie)

Annuleringsvoorwaarden
Mindbody-retreat houdt de annuleringsregeling aan van Land aan Zee. Ben je bang dat je door één of andere reden de retraite moet cancelen dan raden we je een reisverzekering aan. Natuurlijk mag je altijd een vervanger laten deelnemen.  

Aanmelden