mindbody-retreat

In stilte herbronnen

Balans & herstel retraite

het zonnehuis loenen (veluwe)

26-27-28 april 2024


Retraite gericht op herstel door mindfulness en yoga

Deze retraite is speciaal gericht op balans en herstel bij stress, ziekte en pijn, na een periode van afwezigheid, revalidatie of als mantelzorger of hulpverlener in de intensieve zorg. Een retraite is een cadeau aan jezelf. Zorgen voor jezelf vanuit compassie. Helemaal weer thuiskomen bij jezelf vanuit ontspanning en aandacht.

In deze retraite sta jij centraal. Het programma, de ambiance en de tijd zijn ondersteunend aan jouw proces, op een prachtige plek die je inspireert en tot rust brengt. Het thema van dit weekend is Zijn in Aandacht. Een heel weekend voor jou. Want dat gun je jezelf na wat je in de afgelopen periode hebt meegemaakt of na alle zorg voor anderen. Er is aandacht voor een reset, heling en herstel, door afstemming op jezelf en je behoeften vanuit vriendelijke aandacht en zacht bewegen. Zachtheid als tegenhanger voor de hardheid van overleven, doorgaan bij tegenslag in leven door stress, verlies en rouw, ziekte en/of pijn.

De kern van mindfulness en yoga is leven vanuit je ziel. Meditatie ondersteunt dit proces doordat het je opmerkzaam maakt, vertraagt en dichterbij jezelf brengt. We verblijven en beoefenen met elkaar grotendeels in stilte. Zo kunnen we ons dieper (leren) verbinden en afstemmen op ons lichaam, onze zintuigen, energie en de elementen van de natuur in en om ons. Je maakt contact met de kalmte, mildheid en rust in jezelf.

In deze retraite werken we naast herstelyoga (restorative yoga) vanuit 3 meditatievormen: begeleide aandachtmeditaties vanuit de mindfulness, stiltemeditaties vanuit de Boeddhistische traditie en loop-/wandelmeditatie in de natuur. En er is ruimte voor individuele gesprekken.


Op het terrein van het Zonnehuis is een sfeervolle meditatieruimte en volop ruimte. Een plek middenin de natuur waar al jouw zintuigen geprikkeld worden en tegelijkertijd tot rust komen. Je lichaam ontspant zich bijna als vanzelf.

De retraite wordt met aandacht en professionaliteit begeleidt door Marjan Hulshof en Mariet Rutten. Beide zijn trainer en coach en thuis is yoga, mindfulness, compassie, gezondheid en herstel.

Voor wie?
Deze retraite is voor een ieder die na een stressvolle periode een reset zoekt of herstellend is en de draad van het leven weer op wil pakken vanuit yoga & mindfulness. Voor degene die vertrouwd is met deze beoefening en voor degene die hier een start mee wil leren maken. Is meedoen je wens, maar verwacht je niet mee te kunnen doen, vanwege een lage energie, snelle overprikkeling of (fysieke) beperking? Juist dan welkom!! Dit is geen hippe retraite, maar een weekend juist geschikt wanneer je op zoek bent naar herbronnen, herstel & balans.

Deze retraite is niet geschikt voor degene die op zoek is naar actieve of flow-yoga.

Praktisch / Investering:
Er is plek voor 15 personen en de hieronder genoemde prijzen zijn all-inclusive voor de hele retraite. De maaltijden zijn biologisch én vegetarisch, vegan-friendly en worden bereid door een kok. Buiten de maaltijden om is er thee/koffie + fruit.

€ 565,- voor een privé kamer met eigen sanitair
€ 525,- voor een gedeelde kamer met eigen sanitair

Data: het weekend is van vrijdag 26 april 16.30 uur tot en met zondag 28 april 16.30 uur.

Een impressie van het programma:

07.00  Yoga en Meditatie
08.30  Ontbijt
10.00  Yogafilosofie/Open space
13.00  Lunch
14.30  Vrij
16.00  Yoga en Meditatie
18.30  Diner
20.00  Meditatie en luistercirkel
21.30  Maangroet

Binnen het programma is er ruim de tijd voor jezelf. Ga op een heerlijke wandeling in de natuur om te reflecteren, ontspan op je kamer, lees een boek of doe gewoon lekker helemaal niets. Vanzelfsprekend ben je volledig vrij om de keuze te maken die bij jouw behoefte past op dat moment.
Groepsgrootte: maximum 15 deelnemers

Locatie:  Retraitecentrum Het Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV LOENEN

Begeleiders: Mariet Rutten trainer in mindfulness, compassie en therapeut www.mindbody-retreat.nl en Marjan Hulshof, trainer, coach en yogadocent www.yogica.net

Inbegrepen:
• 6 yogalessen
• 6 meditaties
• 2 stilte wandelingen
• persoonlijke uitdagende opdrachten
• 2 overnachtingen
• heerlijk vegetarisch eten, koffie, thee en fruit

Interesse, info en overleg: mail Mariet: info@mindbody-retreat.nl of bel 06 2713 6069

De kleine lettertjes:

ESSENTIËLE INFORMATIE VOORWAARDEN
Elke yoga en mindfulness retraite is gericht op een meer aandachtig en bewust leven en het anders leren omgaan met stress, vermoeidheid, negatieve gedachten, somberheid, ziekte en/of pijn. De attitude en vaardigheden die je daartoe krijgt aangereikt vragen om beoefening. Deze retraite is geen therapie, vervangt deze evenmin en is ook geen vervanging van medicijnen. Marjan Hulshof en Mariet Rutten doen als trainers hun werk met alle aandacht en zorgvuldigheid en ondersteunen jouw proces. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de eigen ervaring, beoefening en de effecten van deze retraite. Hiervoor kunnen Marjan Hulshof en/of Mariet Rutten nimmer aansprakelijk worden gesteld. Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend voor ons beschikbaar. Derden hebben hierin geen inzage en over jouw deelname wordt met niemand informatie gedeeld. Doen zich bijzondere omstandigheden voor tijdens de duur van de retraite meldt dit dan bij ons.

Yogica en MindBody Training & Retreat houden de annuleringsregeling aan van retraitecentrum Het Zonnehuis. Annuleren deelname:

Tot 2 maanden van tevoren 5%
4 – 8 weken van tevoren 25%
2 – 4 weken van tevoren 50%
1 – 2 weken van tevoren 75%
1 – 0 weken van tevoren 100%

Ben je bang dat je om een andere reden het weekend moet cancelen dan raden we je een reisverzekering aan. Natuurlijk mag je altijd een vervanger laten deelnemen.